Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Един труп и двама ранени след разчистване на сметки в Патра

21 Април 2013 / 12:04:47  GRReporter
1003 прочитания

Престрелка в събота на обед в Патра, на ул. Антияс 181 в район Зарухлейка завърши с един убит и двама ранени- единият от които тежко. Двама души от автомобил откриват огън  срещу друг автомобил, в който се качват жертвите, и след това избягват.

Хроника на събитията

Нападението става малко преди 3 часа по неизвестни причини. По информация на местните медии единият от ранените не е ранен от куршумите, а от катастрофата на колата. Според същите информации вторият ранен е в тежко положение и му е направена операция. Местните средства за информация свързват епизода с убийството от сряда в нощно заведение в региона, когато загинаха един спортист и един „човек на нощта”. В изявление на полицията се казва, че убитият, на 38 години, е открит вътре в колата, а близо до него е намерен тежко раненият, на 21 години. И двамата са гърци. Разследването се води от службите в Патра.

Убитият Панос Циркас, снимка www.zougla.gr

Убитият според информациите е Панос Циркас, а Димитрис Верваресос и Николаос Дадис са ранени. Двамата се качвали в автомобил, марка BMW, а преди стрелбата е имало преследване.  Изстрелите са дошли от автомобил 4Χ4, марка Daihatsu Terios, в който са се качвали двама мъже и руса жена, които се издирват от полицията.

снимка www.zougla.gr

Малко след 6 вечерта Варваресос, който е по-леко ранен е дал показания в полицията. Улица Антияс е затворена, а жителите за разтърсени.По непотвърдена информация, едната от мишените се свързва с лице от службите за сигурност. На местопрестъплението са открити 10 гилзи.

Полицията смята за много важен факта, че стрелците не са били скрили по време на стрелбата лицата си. Смята се, че това ще помогне на разследването и при проучването на свидетелските показания. Полицията знае и номера на автомобила, с който са избягали убийците. Някои от свидетелите ще бъдат извикани отново за да дадат показания. Проучват се много внимателно и показанията на Варваресос. Другият ранен не е в състояние да свидетелства.

снимка www.zougla.gr

Очакват се резултатите от балистичната експертиза от откритите на местопрестъплението гилзи, за да се разбере дали оръжията, с които е стреляно са използвани и при други престъпления. Проучват се и отпечатъците от автомобила на жертвите.

 

Категории: Патра престрелка убити ранени разчистване на сметки Панос Циркас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus