Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Един ранен при взрив в ресторант в центъра на Атина

31 Юли 2013 / 08:07:10  GRReporter
1024 прочитания

Мотоциклетист хвърли чанта със самоделна бомба в ресторант на централната улица Патриарх Йоаким в атинския квартал Колонаки. Инцидентът станал в 5,30 тази сутрин. От взрива са причинени материални щети, има леко ранен в крака служител в ресторанта.
    Според очевидци неизвестният мъж хвърлил чанта, в която имало динамит и запален фитил в помещението на ресторант “Сувлаки Колонакиу”. В ранната сутрин заведението било затворено за клиенти, но в него се намирали няколко служители. Един от тях разбрал, че в хвърлената чанта има взрив и реагирал светкавично - хванал чантата още във въздуха, изхвърлил яобратно на улицата и се опитал да загаси запаления фитил със струя вода.
    Взривът все пак избухнал и причинил щети по паркиралите наоколо автомобили и изпочупил прозорците на съседните кооперации. От експлозията пострадал леко и единият крак на будния служител, който веднага бил откаран за първа помощ в съседната болница Евангелизмос.
    Улица Патриарх Йоаким в квартал Колонаки остана затворена за няколко часа. Полицейски части и противопожарната служба изследват веществените отпечатъци и следи. Според първите оценки на полицията става дума за разчистване на сметки между рекетьори и собствениците на ресторанта.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: взрив ресторант рекет самоделна бомба квартал Колонаки мотоциклетистКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus