Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Един мъртъв и шестима ранени при взрив на кораб на остров Кос

07 Октомври 2012 / 10:10:26  GRReporter
1287 прочитания

В събота, в 18:30 часа, при влизането на туристическия кораб "Ева" в пристанището на Кос, избухна взрив, при който загина капитанът на кораба. Корабът превозва 28 пасажери. Ранени са един холандец (на 52 години), една холандка (на 47 години), един белгиец ( на 30 години), две деца от Германия (на 7 и 9 години), както и един грък, който се качвал на кораба.  

Според информациите взривът избухва, когато качващите се на кораба започват да хвърлят фойерверки от "оръдие", като част от празнична изява. Още от самото начало беше изключена възможността за терористична акция.

Според източниците, смъртта на капитана е била мигновена и корабът е бил вкаран в пристанището от член на екипажа. От пристанищните власти и полицията продължават разследването за установяването на причините на нещастието.

Категории: взрив Кос жертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus