Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Две българчета се удавиха в напоителен канал

01 Август 2013 / 09:08:18  GRReporter
1037 прочитания

Труповете на две деца от български произход бяха намерени в напоителен канал в района на село Стрефи, Пелопонес. Децата са били на осем и четири години. Властите бяха алармирани за тяхното изчезване в сряда следобед, след като в 2:30 часа през деня децата тръгнали от дома, в който живеят към къщата на баба си и дядо си, за да им занесат месо. Малко след три часа следобед чантата с месото била намерена на брега до напоителния канал, но от децата не е имало и следа.

Според интернет портала www.ilialive.gr имената на малките жертви са Динко (4-годишен) и Иван (8-годишен). Родителите алармирали незабавно местната полиция и противопожарната служба. Започнало издирване на децата, в което се включили и жители от селото. Властите спрели притока на вода в напоителния канал, но до сряда вечерта неговото ниво все още не било спаднало достатъчно, за да има пълна видимост. Разследващите използвали лодка, за да изследват дъното на канала, но до десет часа вечерта все още нямало резултат.

Сутринта в четвъртък местните власти са открили телата на двете дечица, които явно са попаднали в канала и са били завлечени от течението. Жертвите са били открити от Специалния отряд за реакция при бедствия.

Въпреки спекулациите в някои медии, че смъртта на децата може да се дължи на умишлени действия от страна на член на семейството, гръцките власти обявиха, че инцидентът е следствие от злополука.

Повече информация ще бъде изнесена, след като приключи аутопсията на двете тела, предава електронното издание на вестник Нафтемборики.

Категории: Криминална хроника злопулука Илиа български деца
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus