Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Двама полицаи са ранени след престрелка в предградие на гръцката столица

18 Май 2011 / 19:05:37  GRReporter
1109 прочитания

 


Въоръжено нападение, при което бяха ранени трима души бе извършено в атинското предградие Певки.

Според първоначалната информация от полицейски източници малко след 19:00 в телефонния център на полицията е получено за проверка на съмнителни лица.

Полицейска патрулка се насочила към кръстовището между улиците Епикуру и Еолу. В момента, в който полицаите пристигнали непознати лица започнали да стрелят срещу тях. Униформените отговорили на обстрела.

По време на престрелката са били ранени двама полицаи, единият от които сериозно и едно цивилно лице, за което не е ясно дали е заподозреният или случайно преминаващ гражданин.

Един друг мъж, който взел участие в престрелката се възползвал от суматохата, влязъл в патрулката и избягал от мястото. Той изоставил полицейския автомобил няколко метра по-надолу. В патрулката е намерен пистолетът на един от двамата полицаи.

В района се намират десетки техни колеги, които търсят нападателите.

Двамата полицаи и цивилното лице, които са били ранени са откарани в болница. Според първите сведения полицаите са застреляни в гърдите и състоянието на единия, който е застрелян два пъти е тежко. Срещу втория полицай са изстреляни три патрона, затова е отведен директно в хирургичната зала.

Мъжът, за който се предполага, че е един от нападателите е ранен в краката. 

 

Категории: Криминална хроникавъоръжено нападение полицаипрестрелкапатрулкаранени
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus