Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Двама българи арестувани за убийство

11 Септември 2014 / 07:09:13  GRReporter
1249 прочитания

Гръцката полиция арестува двама българи, 51-годишен мъж и 25-годишния му син по обвинения в убийството възрастен мъж. Престъплението било извършено в неделя, в централния град на остров Евия, Халкида в сътрудничество с още двама гърци.
    Двамата гърци, които също са подведени под наказателна отговорност наблюдавали апартамента на възрастна двойка и решили, че в него има много пари и скъпоценности. Те наели двамата българи и ги закарали с кола до мястото на престъплението. Българите се скрили във входа на кооперацията и изчакали да се прибере вкъщи 84-годишният мъж. В момента, в който той отключил вратата на дома си, те го нападнали и го упоили, минути по-късно мъжът издъхнал от задушаване.
    Престъпниците упоили и 94-годишната жена, която също живеела в апартамента и я наръгали с нож. След това претърсили апартамента, открили само 350 евро и избягали с тях. През цялото това време двамата гърци стояли отвън в колата си и наблюдавали сградата.
    В официалното съобщение на полицията се казва, че по време на разпита двамата българи признали всичко и срещу тях са повдигнати наказателни обвинения за предумишлено убийство, обир, нанасяне на тежки телесни повреди и за незаконно притежание на оръжие. Арестувани са и двамата гърци, които са моралните подбудители на убийството. Срещу тях са повдигнати обвинения за съучастие в предумишлено убийство и незаконно притежаване на оръжие и наркотици.
    При обиска в дома на гърците са открити дрехите и обувките, които българите носили при извършването на убийството, както и ножове и ловджийски пушки.

Категории: убийство в Халкида двама българи баща и син гърци морални подбудители обир Гръцка полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus