Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Дора Бакояни е на една крачка от завръщането си в Нова демокрация

16 Май 2012 / 17:05:13  GRReporter
1090 прочитания

Две години след отлюспването й, заради избора да гласува за първия меморандум за икономическа помощ към Гърция, Дора Бакони се намира в интензивни преговори с Андонис Самарас с цел завръщането си в Нова демокрация.

Според централни гръцки медии в момента текат интензивни преговори между представители на двете партии на най-високо ниво. Не е изключено дори в рамките на деня да бъде обявен положителният развой на опита на Андонис Самарас да обедини дясноцентристките сили.

Източници твърдят, че Дора Бакояни е разговаряла лично с лидера на Нова демокрация и двамата са се споразумяли за съвместно участие на предстоящите избори. До момента тази информация не се потвърждава от никоя от двете страни.

Лидерът на Демократичния алианс откликна на призива на Андонис Самарас за създаване на фронт на проевропейските и реформистки сили. Самата Дора Бакояни подчерта вчера необходимостта от създаването на такъв европейски фронт.

От щабовете на двете партии твърдят, че „скоро ще има новини”. В Нова демокрация пък заявяват, че „с този въпрос се е заел лично лидерът на партията” и отказват да се говорят за същността на задкулисните преговори.

От особено значение е сутрешното изявление на брата на Дора Бакояни и депутат от Нова демокрация Кириакос Мицотакис, който заяви за радио НЕТ: „Трябва да се направи нещо много бързо в рамките на следващата седмица с цел да осъществим това, което искаме да се случи от много време, т.е. постепенното обединение на дясноцентристкото пространство”.

Създаването на този проевропейски фронт е основата на преговорите както с Дора Бакояни, така и с лидера на партия ЛАОС Георгиос Карадзаферис. Източници твърдят, че той също няма да забави завръщането си в Нова демокрация и се намира в очакване на призив от Андонис Самарас, който не е изключено да бъде отправен през следващите часове.

Очаквайте подробности.

Категории: Политика Дора Бакояни Демократичен алианс Нова демокрация проевропейски фронт Андонис Самарас Георгиос Карадзаферис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus