Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Днес погребват пилотите, загинали край Спарта

29 Юли 2014 / 09:07:56  GRReporter
680 прочитания

Двама млади мъже – Димитрис Хилас и Панайотис Хронопулос, загубиха живота си в самолетна катастрофа. Семействата им са потънали в скръб. През последните 48 часа обаче се носи въпросът: защо е паднал самолетът амфибия Aventura?

Сайтът zougla.gr разкрива детайли за причините за катастрофата.

Самолетът Aventura,който принадлежи на бизнесмен от Крит, е законен и двамата пилоти и преди са го използвали.

Всичко започва на 25 юли, в петък, когато Хилас тръгва от Атина за Петалиди. Там се намирал приятелят му-механикът Панайотис Хронопулос, който го поканил да опитат самолета, за да може отново да лети. В събота сутринта между 7 и 8 часа двамата са в Спарта и след необходимата проверка, от чист инат, двамата решават да полетят над летището, за да се уверят, че самолетът е готов за полети. Хилас, който е много опитен, особено със свръх леки самолети, е пилот, а Хронопулос, който скоро е придобил разрешение, е втори пилот.

Веднага след излитане двигателят  прави засечка, но само в рамките на няколко стотни от секундата и се връща към нормалното. В такива случаи, ръководството посочва, че пилотът трябва да се „хвърли” с лицето на самолета, за да даде тласък и веднага след това да го приземи на най-близкия участък.  Това указание обаче крие капани.

Както изглежда, пилотът се е опитал  се е опитал да го  върне в движението, за да може да се приземи на летището. Автоматично е направил завой на ляво, но двигателят е угаснал, и като резултат скоростта се губи мигновено, и започва да пада в „спин” на езика на пилотите с предната част към земята.

Последното им селфи, преди да излетят

По това време самолетът е бил на височина 80-100 метра и е било трудно да се възстанови движението. Както се оказва, вторият пилот  дърпа лоста, за да катапултират, но не е имало време за това.

Когато пожарната ги вади от самолета и са закарани с линейка в болницата на Спарта, само е регистрирана смъртта им. Според информациите, смъртта на Хилас е била мигновена, а Хронопулос е издъхнал няколко минути по-късно.


Последно сбогом за двамата пилоти

Димитрис Хилас ще бъде изпратен от роднини и приятели днес , в 10:45, на гробището в Илиуполи. Службата за Панайотис Хронопулос ще е в 18:00 на гробището в Петалиди

Категории: пилоти катастрофа самолет хидроплан Спарта
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus