Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Десетдневни намаления в Атина и Солун от 1 ноември

28 Октомври 2014 / 12:10:01  GRReporter
1043 прочитания

В събота започват междинните есенни разпродажби, които ще продължат 10 дни, както гласи съобщението на Асоциацията на търговците в Атина.

В периода на разпродажбите, съгласно чл. 16, ал. 1 от закона, търговските обекти ще останат отворени в неделя 2 ноември 2014, с работно време 11:00-18:00 ч., предложено от Асоциацията.

По време на разпродажбите освен изписването на старата и новата цена на стоките и услугите, които се продават с отстъпка, позволено е да се изписва и процентът на отстъпката.

Подобно решение е взела и Асоциацията на търговците в Солун. Там също фирмите имат право да отворят търговските си обекти на 2 ноември като първа неделя от междинния период, със същото работно време – от 11:00 до 18:00 ч.

Съгласно закона, на фирмите, които нарушават наредбите за разпродажбите, ще бъдат налагани глоби в размер на 0,5% от годишния им оборот, но не по-малко от 5000 евро.

В случай, че бъде наложена глоба повторно за същото нарушение в рамките на 5 години, размерът на глобата се увеличава на 3% от годишния оборот на съответната фирма.

Ако информацията за отстъпките не е точна или е подвеждаща по отношение на процента, коректността на изписаните цени или количеството на предлаганите с отстъпка стоки, ще бъде налагана глоба в размер на 1% от годишния оборот на фирмата, но не по-малък от 10 000 евро.

В случай, че бъде наложена глоба повторно за същото нарушение в рамките на 5 години, размерът на глобата се увеличава на 3% от годишния оборот на съответната фирма.

 

 

 

Категории: разпродажби отстъпки фирми Асоциация на търговците
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus