Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Данъците в Гърция нараснаха с 984 милиона евро

24 Октомври 2014 / 17:10:58  GRReporter
881 прочитания

С 984 милиона евро в рамките на само три месеца са нараснали задълженията по изплащането на имотните данъци и данъците „общ доход”, според последните данни на Гръцкия статистически институт ЕЛСТАТ.

В края на второто тримесечие на 2014 дължимите данъци са нараснали до 4,79 милиарда от 3,806 милиарда евро в края на първото тримесечие. В сравнение с второто тримесечие на 2013 разликата е от порядъка на 460 милиона евро.

В същото време заплатите в държавния сектор са отбелязали нов спад от 50 милиона евро. Според данните на ЕЛСТАТ през второто тримесечие разходите за заплати са спаднали до 5,158 милиарда от 5,208 милиарда евро в края на първите три месеца на 2014. В сравнение с второто тримесечие на 2013 разходите за заплати на държавния бюджет са намалели с 458 милиона евро.

Същевременно са се увеличили разходите за социални надбавки. В края на второто тримесеие на годината те са били 9,483 милиарда евро при 9,215 милиарда през първото тримесечие. Разликата се дължи на 525 милиона евро, които бяха раздадени през месец май под формата на социални помощи.

Данните са резултат на тримесечните нефинансови сметки на сектор „Държавно управление”.

Според тях номиналната стойност на гръцкия държавен дълг в края на второто тримесечие е достигнал до 317,499 милиарда евро. В сравнение с първото тримесечие на годината той е нараснал с 2,5 милиарда евро. 

Категории: Икономика данъци държавен дълг заплати в държавния сектор Гръцки статистически институт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus