Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Coca-Cola осъди бивши служители за клевета

31 Август 2014 / 09:08:10  GRReporter
1017 прочитания

В свое изявление компанията Coca Cola съобщи, че е спечелила дело за клевета пред първоинстанционния съд в Атина.

Фирмата е пристъпила към изявлението след публикации относно неотдавнашно й решение да вземе мерки спрямо клеветите на малка част бивши нейни служители.

„Първоинстанционният съд на Атина, признавайки за необосновани, неверни и заблуждаващи посланията, които съзнателно са разпространявали бивши служители на фабриката в  Солун, опроверга  основната линия и главния аргумент на клеветническите действия и забрани употребата, разпространението и възпроизвеждането  по какъвто и да било начин на посланието, че Coca-Cola се произвежда в България, облага се с данъци в Швейцария, и се консумира в Гърция” се казва в съобщението.

Компанията твърди, че по този начин съдът е потвърдил, че твърденията на бившите служители са клеветнически и не отговарят на действителната дейност на фирмата. Едновременно с това, решението не забранява каквито и да било протести, включително и бойкотиране в рамките на законната синдикална дейност.

Компанията Coca Cola 3E отбелязва между другото, че запазва от 45 години силното си присъствие в страната, произвеждайки 96% от продуктите си в Гърция, и се отговаря напълно на всичките си данъчни задължения към гръцката държава.

По-конкретно, през последните 10 години е платила на държавата под формата на данъци, заплати и други около 1 милиард евро, а само за 2012-2013 сумата е 258,8 милиона евро .

Успоредно с това през последните две години фирмата  е инвестирала на гръцкия пазар 275 милиона евро, а от началото на 2014 в действие е новият й инвестиционен план.

„Бивши служители на работа на инсталацията на компанията в Солун са се занимавали през последните месеци с клеветническа кампания и очерняне на фирмата, в момент когато Coca-Cola HBC многократно им предлагаше  своите предложения да им бъдат осигурени  заетост и доходи” се казва в изявлението.

Фирмата твърди, че за 2 години е направила 3 предложения на бившите служители за намиране на най-доброто възможно решение „от предлагането на безплатна кола, за да работят като независими дистрибутори в доставката на продукти, предлагането на сигурност работа с  3-годишен или 5-годишен договор, до покриване на разходите по всички правни и бюрократични процедури” .

Според компанията всички предложения са били отхвърлени без никакви обяснения от синдикалната организация, която е предпочела пътя на клеветата.

 

Категории: клеветническа кампания съдебно решение бивши служители Coca Cola
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus