Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Ципрас към Европа: Не признаваме задълженията, искаме нов план

09 Май 2012 / 10:05:00  GRReporter
905 прочитания

Рано сутринта лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас изпрати писма до председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо, председателя на Европейския съюз Херман ван Ромпой и президента на Европейската централна банка Марио Драги. В тях той ги приканва да приемат нов план за Гърция, който да се базира на развитието, откриването на работни места и социалната защита.

Според достоверни източници Ципрас посочва, че задълженията, приети от предишното гръцко правителство не могат да бъдат валидни от момента, в който гръцките гласоподаватели са се обявили срещу политиката на меморандумите със своя вот.

Лидерът на радикалната левица подчертал, че партиите, които са подписали гаранциите за изпълнението на програмата за финансово оздравяване – Нова демокрация и ПАСОК днес представляват само 33 на сто от гръцките граждани.

Категории: Политика Алексис Ципрас писма Европейска комисия Европейския съюз задължения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus