Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Член на Златна зора обвинен в изнасилване на непълнолетна албанка

21 Юни 2012 / 11:06:49  GRReporter
2512 прочитания

Член на расистката партия Златна зора, която влиза в новия парламент с 18 депутати е обвинен в изнасилване на 15-годишно момиче от албански произход. Престъплението излезе на бял свят, след като семейството на жертвата е подало оплакване в полицейското управление в североизточната част на Атика миналата седмица. Според информацията разпространена от полицията извършителят е 45-годишен общински служител, който е семеен и баща на три деца. Той заявява, че е член на Златна зора и категорично отрича обвиненията за изнасилване. Според неговите показания, той е имал връзка с 15-годишното дете и отношенията им са били базирани на взаимно съгласие.

Обвиненият е срещнал за първи път жертвата през февруари, когато общинските служители са били изпратени в районното училище да извършат планирани ремонтни работи. 45-годишният мъж е влязъл в контакт за първи път с жертвата в района на училището, като й е предложил почасова работа в местен офис на малка фирма, която извършва ремонтни услуги. Младото момиче приело възможността със съгласието на родителите си. Според обвинението повдигнато от семейството, на 15 февруари тази година тя отишла, за да се запознае с работната среда. Мъжът я завел на безлюдно място, където я изнасилил. След края на насилствения акт, я е накарал да вземе 100 евро и я заплашил, че ако не се срещне отново с него ще има лоши последици за нея и цялото й семейство.

Мъжът не отрича,че е имал връзка с момичето. Въпреки откровено отявлената му неприязън към имигрантите в страната му е категоричен, че не може да става дума за изнасилване. Семейството на жертвата от своя страна казва, че след като са подали оплакване в полицията, са били заплашвани както от насилника, така и от други непознати за тях хора. Те са настоявали албанското семейство да оттегли обвиненията. Заявили са, че ако случаят не се потули, албанците ще трябва да се “изправят” пред гнева на Златна зора. Семейството на момичето се е установило в Гърция още преди 20 години.

Инцидентът е станал известен на родителите след като 15-годишната ученичка се оказала бременна и се наложило преди три седмици да направи аборт в районната клиника. След като родителите събрали сведения за случая, подали оплакване в полицейския участък и 45-годишния мъж бил арестуван. 24-часа по-късно излязъл от ареста срещу парична гаранция от 30 хиляди евро. Изданието на вестник Вима установило контакт със семейството на изнасиленото момиче, което потвърдило заплахите от членове на Златна зора. Те обяснили, че на първото явяване в съда, обвиненият е бил придружен от членовете на расистката партия. Мъжът настоява, че е невинен, а за случая са сигнализирани висшестоящи кадри в управлението на атинската полиция. Делото продължава.

Категории: Криминална хроника изнасилване албанка Златна зора
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus