Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Четирима загинали и 15 ранени при катастрофа на Егнатия

05 Октомври 2014 / 12:10:23  GRReporter
1836 прочитания

Четирима загинали и 15 ранени е равносметката до момента от катастрофата малко след 10:30 днес на пътя Егнатия, в посока от Верия към Солун, според директора на Противопожарната служба на Централна Македония Хрисантос Атанасопулос. Към 19,00 часа един от тежкоранените издъхна и така броят на жертвите вече е 5. Сред тежкоранените има и две деца. Според телевизия Алфа и сред жертвите, и сред ранените има български граждани.

Хрисантос Атанасопулос се намира на мястото на сблъсъка и  говори през Атинската новинарска агенция за „ужасен сблъсък и за купчини автомобили”, и отбеляза, че катастрофата са въвлечени повече от 35 автомобили, между които и 3 тира.

На мястото на катастрофата веднага са пристигнали автомобили на полицията и на пожарната, и освен четиримата загинали, са открити 5 ранени, които веднага са поети от медиците. Останалите ранени са закарани с частни автомобили в болниците на Верия и Солун.

Директорът на противопожарната служба съобщи също така за 3 изцяло изгорели автомобила, една лека кола и един тир. В лекия автомобил е открито овъгленото тяло на един човек, а в момента властите изследват камиона.

Според информациите пътната полиция е затворила сутринта движението в посока от Козани към Солун заради работи по пътя. По неизвестна до момента причина шофьорът на камиона е изгубил контрол и се е блъснал в десетки автомобили.

Шофьорът на камиона, от румънски произход, е опитал да избяга след катастрофата, но е арестуван малко по-късно в нивите наоколо. Според полицията той е задържан във Верия и се очаква да бъде разпитан за това какво се е случило и по каква причина се е блъснал във спрелите заради ремонтни работи автомобили.

Според сайта InVeria.gr камионът е бил с български номера. Очевидци са заявили за сайта, че не е имало табели за ремонтните работи, и заради надолнището един голям камион не би могъл да спре.

 За Радио Тесалоники обаче Николаос Раханиотис от компанията „Магистрала Егнатия” е заявил, че е имало необходимите означения за извършващите се ремонтни работи на големи електронни табла при Кастаниа,  имало е и патрул на пътната полиция и двама сигнализиращи. „Първият сигнализиращ е видял, че тирът слиза с голяма скорост, направил му е знак да намали скоростта... той обаче е продължил, не е спрял и при знака на втория сигнализиращ” заяви за радиото ръководителят на обекта Зиякас.

Според новите информации ранените са 23, от които 10 тежко.

Жертвите е можело да бъдат много повече, но заради спряното движение много хора са слезли от автомобилите си и са стояли в края на пътя. По този начин са успели да избягнат най-лошото след като са видели тира да връхлита върху спрелите автомобили.

Очаквайте подробности.

Категории: тежка катастрова Егнатия жертви
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus