Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Четирима убити в циганска вендета

01 Август 2013 / 13:08:24  GRReporter
1483 прочитания

Разправа между две ромски фамилии в района на Илиа, Пелопонес доведе до убийството на четирима души. Други пет тежко ранени са в районната болница на Амалиада. Една жена и трима мъже са били разстреляни след разгара на кавга между двата клана, за която местната преса не дава подробности.

Инцидентът се е случил в гетото на село Гастуни, зад фабриката за производство на зехтин “Илиас” (ΕΛΑΪΣ). Според вестник Етнос двете цигански фамилии са били от различни села, но са имали родствена връзка. Членове на едното семейство от село Левкохори са отишли лично да решат спора си с роднините си от Гастуни.

Спорът ескалирал и първа жертва в сблъсъка е бил 50-годишен мъж от фамилията от Левкохори. Той е бил разстрелян с пушка. Двамата синове на жертвата реагирали моментално и в знак на отмъщение убили на място 51-годишния баща на фамилията от Гастуни, 26-годишната му дъщеря и 36-годиния му син. Майката на семейството е тежко ранена и все още е в интензивното отделение с опасност за живота. Двамата извършители са на около 40 години и според данните на полицията използвали ръчен пистолет и нож за контранападението. По-леко ранени са още няколко члена на двете фамилии.

Представителите на властта смятат, че това ще е началото на нова вендета, която няма да завърши с настоящия инцидент.

Криминалната хроника в първия ден от август се оказа наситена с новини. Освен кървавата разправа между ромските фамилии и злополучният край на двете българчета в Илиа, крайбрежната служба на пристанище Пирея откри телата на двама мъже (на 60 и 45 години) във водите около Агиос Диунисиос. В момента полицията се опитва да установи самоличността на жертвите. Телата им са пренесени в районната болница на Пирея, където ще се извърши аутопсия.

Представители на службата за подводни разследвания са проучили района за кола, която може да е паднала от брега на пристанището, но не са открили нищо. 60-годишният мъж е с побеляла коса, брада, облечен е с черен анцуг и карирана риза в синьо и бляло. 45-годишният удавник е бил с къса коса, черен панталон и червена риза Polo.

Категории: Криминална хроника убийства рома цигани удавници
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus