Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Честит първи сняг, Атина!

08 Януари 2013 / 07:01:19  GRReporter
1499 прочитания

Обилен сняг започна да вали в гръцката столица още в ранните часове на деня, придружен от силен вятър. Виелицата затвори училищата в 7 атински предградия в северната част на града - в Дионисос, Аникси, Стамата, Палеа и Неа Пендели и Агиос Стефанос. Десетки машини почистват пътищата, но много улици в планините Парнита и Пенделис са затворени, включително и централни булеварди.

Столичната община отвори три сгради в централната част на града, които приютиха бездомниците в ледената януарска нощ. Те ще останат отворени и в сряда, коагто се очаква снежната виелица да отслабне. От полунощ работи и спешна телефонна линия 1960, на която гражданите могат да сигнализират за нуждаещи се от незабавна помощ.

От Националната метеорологична служба предупреждават, че в следващите часове снеговалежите ще станат по-обилни, а максималната температура в Атина няма да надхвърли 5 грдуса. В по-късните следобедни часове се очакват поледици, които от вчера са характерна черта за селищата в северната част на Гърция.

Очаквайте подробности.

Категории: сняг виелица Атина затворени училища затворени пътища ниски температури
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus