Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Черна сряда за гръцката полиция

15 Октомври 2014 / 13:10:59  GRReporter
841 прочитания

Двама полицаи загинаха при две независими едно от друго пътно-транспортни произшествия в Атина. Около 10,30 часа тази сутрин на булевард “Петрос Ралис”, точно на входа на Дирекцията за чужденците на гръцката полиция при верижна катастрофа загинаха един мъж и една жена, а още двама мъже и една жена бяха ранени тежко. Единият от загиналите е 23-годишен полицай, който е работил на магистралата “Атики” и във фаталната сряда е бил на обучение в Дирекцията за мерките за защита от ебола. Младият мъж е бил буквално размазан, когато е излизал от Дирекцията и е бил идентифициран по отпечатъците на пръстите му.
    Цялата трагедия започнала, когато шофьор на автомобил Smart, най-вероятно чужденец, се ударил в едно такси. В резултат на сблъсъка Smart-ът отскочил, паднал върху вестникарска будка, където размазал една жена и полицаят, излизащ в този момент от Дирекцията за чужденците. След това малката кола отново отскочила върху платното и причинила верижна катастрофа на три други автомобили и ранила още един мъж и една жена. Жената е претърпяла сложна хирургическа операция в Държавната болница “Никия” и се наложило ампутиране на единия й крак.  
    Шофьорът на Smart-а успял да излезе сам от колата си и започнал да вика за помощ, тъй като също бил ранен. Очевидците, които били наоколо с ужас проследили инцидента и след като се съвзели от шока, се нахвърлили върху виновника за трагедията. От линч го спасили колите на Противопожарната охрана, полицията и линейките, които за броени минути се озовали на мястото на инцидента. В момента шофьорът на Smart-a е настанен в болница под полицейска охрана и в следващите дни ще бъде изправен пред прокурор. В болницата станало ясно, че мъжът е на 26 години, албанец и често страдал от епилептични припадъци.
    Районът около Дирекцията за чужденците за известно време приличал като близкоизточен град след бомбардировки - кръв, части от човешки тела, счупени стъкла, ламарини...
    В същия квартал около полунощ загина още един полицай, на 32 години, от отрядите “ДИАС”. Той и колегата му спрели да проверят съмнителен автомобил. Докато траела проверката, минаваща кола ударила 32-годишният полицай и той паднал на пътното платно. Тогава го ударила втора кола. Мъжът бил откаран веднага в Държавната болница “Никия”, където била установена смъртта му.

 

Категории: загинали полицаи пътнотранспортни произшествия Дирекция за чужденците отряди ДИАСКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus