Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Черна неделя с 5 жертви

29 Април 2012 / 14:04:28  GRReporter
1661 прочитания

Трима са загиналите и четирима ранените при катастрофа след преследване на автомобил, превозващ нелегални имигранти в Александруполи.

Според полицията в 03.10 ч. в неделя на южния пътен възел Ликофис е установен лек автомобил, превозващ имигранти. Започва преследване от патрулната кола на Гранична полиция – Суфли.

Малко преди да излезе на магистралата Егнатия автомобилът с нелегалните имигранти удря автомобил на Frontex с трима полицаи, без да пострада никой от тях.

След това автомобилът на имигрантите излиза от пътното платно и се преобръща в близката нива, където се запалва.

До автомобила са открити шестима тежко ранени имигранти (четирима мъже и две жени). Те са откарани в болницата на Александруполи, където е констатирана смъртта на двама от мъжете.

Също така, след като възникналият пожар е потушен, на мястото на шофьора е открито овъгленото тяло на мъж, за когото се смята, че е трафикантът.

Тежко ранените имигранти (двама мъже и две жени), са приети в болницата на Александруполи, където се охраняват от полицията.

Вечерта се случи и друг инцидент, този път в Атина, където в таверна в квартал Калитея, на ъгъла на улиците „Галатияс” и „Евангелистрияс”, избухна мощен взрив, в резултат на което една жена е загинала и други трима души са ранени.

Според първоначални данни, взривът е причинен от изтичане на газ, предизвикал пожар. Пристигналите пожарникари са извадили от заведението тялото на жена, за която впоследствие се установява, че е собственичката на таверната.

Таверната е била отворена, но все още не е имало клиенти, а взривът е бил толкова мощен, че заведението е напълно разрушено. Щети са нанесени и на околните сгради.

Загиналата е 48-годишната собственичка на таверната, а раненият е все още неидентифициран, откаран е в болница, и животът му е вън от опасност.

Причините за взрива се разследват.

В същото време полицията издирва водач на лек автомобил заради кървав инцидент, при който с огнестрелно оръжие е убит чужденец и са ранени други двама чужденци, единият с огнестрелно оръжие, а другият ударен от автомобил.

Според първоначални данни, малко след 8 ч. сутринта в неделя, лек автомобил блъсва 53-годишен мъж с албански произход, който е откаран в болницата „Атика”.

На мястото на инцидента са разменени остри реплики между водача на автомобила и минувачи.

Впоследствие, според полицията, шофьорът е напуснал мястото на произшествието. Малко по-късно на ул. „Севаступолеос” 22, в Мениди, той е прострелял смъртоносно 58-годишен чужденец с албански произход, и ранил в крака друг чужденец с пакистански произход.

И двамата са откарани в болница „Евангелизмос”, където е констатирана смъртта на 58-годишния мъж. Пакистанският гражданин, ранен в крака, е оставен за лечение, без опасност за живота.

На мястото на престъплението са пристигнали полицаи, които снемат показания на очевидци, за да бъдат изяснени условията за пътното произшествие и кървавия инцидент.

Полицията издирва водача на лекия автомобил, който според очевидци е гръцки гражданин.

През изминалата нощ е регистриран още един инцидент. В 4 ч. сутринта в атинския квартал Кифися, неизвестни лица са залели с леснозапалима течност и са подпалили 10 паркирани леки автомобила.

Автомобилите са били паркирани на ъгъла на улиците „Левиду” и „Мирсинис”. Пламъците са унищожили напълно пет от тях, а на останалите пет са нанесени по-малки щети.

Пожарникарите са потушили пламъците, води се разследване от силите за сигурност.

 

 

 

 

Категории: черна неделя жертви имигранти взрив подпалени автомобили полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus