Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Царска сватба на остров Спецес вдига на крак полицията

20 Август 2010 / 11:08:16  GRReporter
9415 прочитания

Гръцкото лято приключва с аристократичната сватба на Николас Гликсбург, син на последния гръцки цар Константинос, който ще се ожени на остров Спецес за избранницата на сърцето си Татяна Блатник. След шестгодишна връзка двойката се сгоди в края на миналата година и определи за дата на сватбата си 25 август. Те са избрали за свои кумуве по-големия брат на принца Павлос, братът на Татяна Борис, както и техния близък приятел гръцкия бизнесмен и един от собствениците на футболния отбор АЕК Насос Танопулос. Самата Татяна ще приеме православната вяра преди церемонията.

И понеже малките детайли са най-сладки, ще ви кажа, че годежният пръстен на булката е със сапфирен камък, който е бил предаден на Николаос от неговата майка Ан-Мари, която пък от своя страна го е получила от своите родители датските крал Фредерик IX и кралица Ингрид.

И понеже говорим за царска сватба гостите поканени на церемонията, за която съществуват спорове дали ще бъде разточителна и пищна или пък в тесен семеен кръг, са лелята на младоженеца испанската кралица София заедно с престолонаследника принц Фелипе, принц Чарлз заедно с двамата си синове Уилям и Хари, братовчедът на младоженеца по майчина линия, който е принц на Дания, кралицата на Холандия Беатрикс, както и шейха на Дубай и някои членове на Международния Олимпийски комитет.

Полицията и пристанищните власти на малкото островче близо до Атина са се видели в чудо какви мерки за сигурност да вземат, въпреки че всички понени гости ще доведат цели „войски” от лична охрана. От миналата седмица полицаи и пристанищна охрана започнаха да съставят плановете за охраната на острова и на курорта Порто Хели, тъй като гостите ще са настанени в два хотела и в луксозни вили на острова, но и на отсрещния бряг, който се намира в континенталната част на Гърция. Но по време на срещата на полицаите с пристанищните власти се оказа, че Константинос все още не е уведомил кои от високопоставените гости са потвърдили присъствието си, така че отговорниците за охраната уточниха единствено за местата, където те ще закотвят яхтите си и необходимите екипи от водолази, които ще ги охраняват.

Връзката на Николаос и Татяна започва през 2003 г., когато те са се запознали по време на ски ваканция в швейцарския курорт Гщаад чрез общи приятели. Николаос разказва, че когато е предложил на Татяна да се омъжи за него, тя е била напълно изненадана и този момент е бил изпълнен с много емоции и за двамата. От своя страна Татяна споделя, че Николаос харесва нейните готварски умения и това е нещото, което ги е задържало толкова дълго време заедно. Татяна учи гръцки и обожава Гърция и дори тя е предложила да направят сватбата си в страната. След церемонията двамата ще заминат за Лондон, където живеят и където Татяна се занимава с връзки с обществеността за известна модна къща.

Татяна Блатник е родена във Венецуела през 1980 г. и е дете на словенец и на германка – внучка на графиня. Семейството й се премества да живее в Швейцария, когато Татяна е на тригодишна възраст, а след години тя заминава да следва в САЩ. От 2006 г. Татяна работи в офиса на модната дизайнерка Диан фон Фюрстенберг и както сама казва „прави от всичко по малко: организира събития, разговаря с пресата, пътува по света заедно с Диан.”

 

Категории: Актуално сватба аристократи остров Спецес полиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus