Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бомбен взрив пред гръцкото посолство в Буенос Айрес

30 Декември 2010 / 13:12:25  GRReporter
1740 прочитания

Бомба избухна пред сградата на гръцкото посолство в аржентинската столица Буенос Айрес. Oт взрива са причинени само малки материални щети.

 „Нямахме жертви и щетите са малки” заяви представител на пожарната служба за местната телевизия Chronicle.

Малко по-късно източници от гръцкото външно министерство посочиха, че става дума за самоделен взривен механизъм, най-вероятно направен с малки газови бутилки, който е успял само да счупи няколко прозореца.

В официалното съобщение на министерството, което бе издадено малко по-късно обаче става дума за „коктейл Молотоф, който е бил хвърлен пред сградата на посолството на Гърция в Буенос Айрес в 1:30 след полунощ местно време”. В съобщението се посочва още, че „взривът е причинил малки материални щети на фасадата на посолството. Персоналът не се е намирал в сградата и така не е бил заплашен ничий живот”.

Това е второто нападение срещу гръцкото посолство в аржентинската столица за тази година. През април група анархисти бяха осъществили отново подобно нападение срещу сградата на посолството с искане да бъде освободен от затвора техен съратник. И в този случай бяха причинени само материални щети. 

 

Категории: Криминална хроникабомбен взривгръцко посолствоБуенос Айрес
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus