Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бомба пред къщата на корабен магнат

28 Март 2013 / 08:03:41  GRReporter
1053 прочитания

Бомба избухна пред дома на корабния магнат Никос Цакос, който живее на ъгъла на улиците Роберто Гали и Пропилеон в квартал Акропола. Взривът е причинил само материални щети, няма жертви или пострадали. Минути по-рано неизвестен е позвънил във вестник Елефтеротипия и е предупредил за бомбата. Полицията успяла да отцепи района и да евакуира сградите наоколо, както и дома на Никос Цакос, където в момента имало един частен охранител и трима прислужници.
    Взривът избухнал в 20,31 часа, бил е мощен и от него се изпочупили прозорците на съседните сгради, пострадали са и няколко автомобили. Самоделният механизъм е бил поставен в чанта до оградата на къщата. Експерти от Службата за борба с тероризма смятат, че остатъците от бомбата наподобяват много онези от взрива в атинския The Mall на 20 януари тази година.

 

Категории: взрив бомба служба за борба с тероризма корабен магнат Никос ЦакосКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus