Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Български педиатър обвинен в разпространяване на детска порнография

03 Май 2014 / 08:05:39  GRReporter
1954 прочитания

“За първи път се сблъсквам с толкова зловещ случай на детска порнография”, признава Манолис Сфакианакис, директор на гръцката Служба за борба с електронните престъпления. А причината е задържаният преди дни български педиатър, който имал кабинет в северния гръцки град Йоанина. Службата следяла поведението на 47-годишния мъж както в реалния, така и във виртуалния живот в продължение на 6 месеца, преди да пристъпи към задържането му. Полицаите били стъписани от извратените навици на педиатъра и били принудени да го арестуват вътре в кабинета му пред очите на пациентите.
    Мъжът заснемал прегледите на децата и след това ги пускал в специализирани интернет страници за детска порнография. В личния си компютър имал архив с много шокиращи кадри, като например животно, което изнасилва 6-месечно бебе. Полицията в момента разследва дали българинът е посягал да малките си пациенти докато ги е преглеждал. Манолис Сфакианакис твърди, че за първи път в Гърция се задържа педиатър за детска порнография.  
    След разпита при районния следовател в Йоанина педиатърът е бил освободен срещу 20 000 евро гаранция.

 

Категории: български педиатър детска порнография Йоанина служба за борба с електронните престъпления
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus