Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Българи замесени в любовен триъгълник, приключил с убийство

20 Юни 2014 / 16:06:30  GRReporter
1535 прочитания

Двама българи бяха заловени във връзка с убийството на 64-годишния Илиас Фанурис на остров Родос миналия петък, пише електронното издание rodiaki.gr. Известният и с името Бруно мъж, който бе един от най-известните „гларуси” в Гърция бе намерен изгорял в дома си преди няколко дни.

Първоначално властите на острова приеха случая като битов инцидент. Последвалото разследване обаче показало, че пожарът е бил предизвикан умишлено, за да бъде прикрито убийството на мъжа. По-конкретно съдебният лекар открил три прободни рани по тялото на Фанурис, а в белите му дробове нямало следи от дим.

Полицейското разследване се насочило към двамата българи, след като според свидетели те били последните хора, които видели Фанурис жив. Според източници от острова 35-годишният мъж и 37-годишната жена пристигнали на остров Родос заедно. Жената се запознала с Фанурис и запознанството им постепенно преминало към сексуална връзка. Източници твърдят, че Фанурис дори се опитвал да я убеди да се отдели от 37-годишния си приятел. Той, от своя страна научил за това и така започнал конфликтът му с Фанурис.

Двамата мъже се карали често, като младият българин искал да накара възрастния да остави жената на мира. Според някои сведения той казал на Фанурис, че ако иска да има връзки с нея трябва да си плаща за това. Предполага се, че миналия петък се е случил поредният скандал, който обаче приключил с убийството на възрастния мъж.

След това двамата българи запалили къщата му, за да скрият следите си. Източници от острова обаче посочват, че е имало очевидец, чиито показания били решаващи за разкриването на истината. Освен резултатите от аутопсията проучването на телефонните обаждания  на нападателите също разяснило хода на събитията.

Ден след убийството двамата заминали от Родос в посока към Халкидики, където се надявали да се скрият от властите. В четвъртък те бяха арестувани в село Полигирос и след това транспортирани към Родос, където им бяха предявени обвинения в степен углавно престъпление за преднамерено убийство в спокойно психическо състояние и палеж. Според източници при арестуването си мъжът казал на полицаите, че нямал намерение да убие Фанурис, а само да го сплаши.

Илиас Фанурис или Бруно бе един от най-известните „свалячи” на туристки в Гърция и най-вече на родния си остров Родос. Историята му дори бе включена в документалния филм със заглавие „Colossi of Love” (“Колоси на любовта”).

Категории: Криминална хроника българи Родос убийство Илиас Фанурис гларус
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus