Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бивш министър заловен с фалшиви регистрационни номера

17 Декември 2013 / 15:12:57  GRReporter
906 прочитания

Екип на Пътна полиция арестува бившия министър Михалис Ляпис, след като установи, че колата му е с фалшиви регистрационни номера. Впоследствие органите на реда откриха, че Ляпис е карал без шофьорска книжка, а луксозният джип не е бил застрахован.

Пътните полицаи спрели колата след нарушение на правилника за движение по пътищата. Бившият министър не спрял на пътния знак „СТОП” на булевард Артемидос и минута по-късно бил спрян. Полицаите извършили проверката, въпреки че разпознали в лицето на шофьора силния някога министър в правителствата на Нова демокрация.

Те установили, че регистрационните номера всъщност са били предадени на данъчните служби и колата би следвало да е спряна от движение. В допълнение джипът не бил застрахован, а Михалис Ляпис не носел със себе си шофьорската си книжка.

След ареста бившият министър бил отведен в районното управление на Пътна полиция в предградието Агия Параскеви, където бе открита съдебна дописка срещу него.

Михалис Ляпис бе един от основните министри в правителствата на братовчед си Костас Караманлис. По ирония на съдбата, от 2004 до 2007 той оглави министерството на транспорта и комуникациите, а от 2007 до 2009 бе начело на министерството на културата. 

Категории: Криминална хроника бивш министър арест фалшиви регистрационни номера Михалис Ляпис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus