Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Безработен има седем автомобили и неизброими влогове

07 Април 2013 / 14:04:54  GRReporter
1298 прочитания

Мъж от Хрисуполи, окръг Кавала, на 53 години, безработен, се оказа в епицентъра на разследване на Службата за борба с икономическите престъпления.

Мъжът разполага с поне 7 коли, някои от които- супер луксозни. Но не бил купувал нито една от тях- по неговите твърдения са му били „подарени” от приятели. Той има също банкови сметки със стотици хиляди евро от взаимосвързани влогове, които са направени от 30-40 човека- негови „стари познати”, пак според думите му. Той пътувал редовно в Турция. През последните три години е ходил 7 пъти там, всеки път с различен автомобил, и както изглежда целта на пътуванията му е била продажба на злато. В една от сметките му са открити 1700 евро, сейф с ценности и кюлче злато, а в гаража на къщата му са открити между другите неща и чисто ново „Порше”, както и машина за топене на злато.

 Мъжът, чието семейство притежава хлебарница в района, е арестуван преди година на граничния пункт Кипи, окръг Еврос, когато се опитвал да внесе в страната валута на стойност 18 000 евро, без да я декларира. Тогава признава, че е продал бижута и злато в Турция без документи. И така попада под вниманието на икономическата полиция.

 Отделните преводи, всеки един в размер от 10 000 до 70 000 евро в неговата сметка, от десетки хора без основание за внасяне са ясно доказателство за разследващите, че мъжът, който е обвиняван и преди за сбиване, е създал „скрита банка”, с огромни печалби заради кризата.

 Междувременно, съпругата му има заложна къща в района на Кавала и вероятно е продавала злато в съседните страни. Според информация от служители на Министерството  на финансите, дейността й има пряка връзка със сделките на мъжа й.

Той е призован да даде показания за всичко това, но не е бил убедителен, както по отношение на сделките си, така и за влоговете в банките. За „Поршето” твърди, че го е купил с банков кредит, без при това да предостави необходимите доказателства. При разследването  е установено, че мъжът, макар че е декларирал нулеви приходи, е дарил 81 000 евро за закупуването на линейка на местната болница. Когато го попитали защо го е направил и от къде е намерил парите, той отговорил, че го е направил в памет на негов близък роднина, отново без да обясни произхода на парите.

През следващите дни служители на Службата за борба с икономическите престъпления ще призоват и хората, които са му предоставили луксозните автомобили или са превеждали пари по сметките му, и ще се търсят нови данни от банките за сделките на богатия безработен.

 

Категории: влогове луксозни автомoбили сделки с валута продажба на злато Служба за борба с икономическите престъпления
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus