Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Безработен държи заложници във фабрика в Комотини

01 Март 2012 / 17:03:10  GRReporter
1902 прочитания

Анастасия Балездрова

Безработен мъж, баща на две деца влезе въоръжен във фабрика за производство на кофи за боклук и държи като заложници двама работници във фабриката. Мъжът е бивш служител в предприятието, работил е като шофьор, но от 8 месеца е без работа. Въоръжен е с ловна карабина.
Когато е влязъл във фабриката в ранния следобед е ранил един от собствениците й и един българин, също работник в предприятието. Бизнесменът е ранен в гърдите, а българинът - в бедрото. И двамата са настанени в болница без опасност за живота.

GRReporter се свърза с директора на болница Сисманоглио в Комотини Ираклис Хадзинесторос, който заяви, че и двамата ранени са в добро състояние. Българският гражданин, който е на възраст под 25 години е бил приет с разкъсване на четириглавия мускул на лявото бедро. Според директора на болницата той е бил застрелян от лявата страна, а при изстрела сачми са попаднали и в дясното бредо, без да причинят сериозни травми. Младежът е бил подложен на операция за зашиване на мускула и вече се намира в стая в ортопедичното отделение на болницата. Собственикът на предприятието е бил ранен по-леко.

На мястото на инцидента има много полиция, както и психиатри и специалисти по воденето на преговори с похитители. Според източници преди малко полицията е изпразнила района около предприятието в радиус от 2 километра. Очакванията са, че в следващия час ще се проведе акция. Специалистът по водене на разговори с похитители се намира много близо до офиса, в който той държи останалите двама заложници. Те са негови бивши колеги-шофьори.

Исканията на 62-годишния похитител са да му бъдат изплатени 31 хиляди евро, като компенсация за уволнението, които той твърди, че предприятието му дължи и да му бъдат донесени лекарствата, които приема всекидневно. Той отказва да пусне последните двама заложници, докато не се яви лично шефът на отдел "Счетоводство", който да му заяви, че е назначен в предприятието отново.

Според официалното съобщение на компанията Helesi ΑΕ похитителят е Димитриос Маникас, на 52 години. В 13,00 часа е влязал в офиса на изпълнителния директор Атанасиос Адрианопулос, 51 години и е прострелял служителя в същата фирма Емил Илиев Маринов, на 30 години. Адрианопулос е бил прострелян леко в гърлото, ръката и гърба. По-тежко ранен е българинът, чийто бедрен мускул на левия крак е разкъсан, а сачми са пронизали и десния му крак.
Все още задържани като заложници са Димитриос Грицелис, на 64 години и Теофанис Дингарис, на 51 години.

Категории: отвличане Комотини заложници ранени български работник полиция похитителиКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus