Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Без режим на тока през деня, но може би със вечерта

04 Юли 2014 / 13:07:08  GRReporter
727 прочитания

Въпреки продължаващата стачка на работещите в гръцката Национална електрическа компания в петък електроснабдяването в цялата страна е нормално и не се предвиждат прекъсвания на тока, съобщиха от Гръцкото електропреносно дружество. Както и вчера, така и днес извън строя са 13 електроцентрали, чийто работен състав стачкува.  Потреблението на ток е намаляло в сравнение с вчера, може би заради силните ветрове, които понижават температурата и не е необходимо на всяка цена да се включва климатик.
    От компанията предупреждават, че ако се повиши потреблението на електроенергия, ще се наложи и въвеждането на режим, за да не се разпадне националната електропеносна система.
    Почасовото спиране на тока обаче изглежда неизбежно за вечерните часове, когато спира доставката на фотоволтаичните системи.
    Междувременно комисията за търговия и производство на гръцкия парламент одобри на първо четене проектозакона за частичната приватизация на гръцката Национална електрическа компания и в момента го разглежда на второ четене.
    Всеки момент се очаква и решението на съда, който трябва да определи законна ли е стачката на гръцките енергетици.
    Очаквайте подробности.

 

Категории: ДЕИ гръцката национална електрическа компания режим на тока стачка на енергетиците частична приватизация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus