Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бащата и синът Папандреу са най-омразните гръцки политици

07 Май 2012 / 11:05:54  GRReporter
1006 прочитания

Малко преди изборите от GRReporter решихме да попитаме читателите кой смятат, че е най-мразеният политик в Гърция. Сред многото „номинирани” от народния гняв избрахме най-отявлените. И ето какви са резултатите.

Водещи фигури в този неласкателен списък са двама представители на клана Папандреу: бащата Андреас и сина Гергиос, чието име е тясно свързано с икономическия и социалния крах на Гърция през последните 2,5 години. Андреас Папандреу, който се превърна в олицетворението на популизма в началото на 80-те години на 20-ти век е най-мразеният гръцки политик според читателите в гръцката и английската версии на grreporter.info, докато синът му Георгиос води класацията в българската.

Обратно, докато 23 на сто от българските читатели твърдят, че най-мразен е някогашният премиер от Нова демокрация Константинос Мицотакис, това мнение се споделя само от 12 на сто в гръцката и 10 на сто от читателите в английската версия на сайта.

Четвърти в класацията е военният диктатор Георгиос Пападопулос, като най-високият процент за него е 20 на сто в гръцката версия. За него са гласували 18 на сто от читателите в английската и 12 на сто в българската версия.

Следващите в списъка на най-мразените политици са бившият крал Константин, бившият премиер от ПАСОК Костас Симитис и някогашният министър – реформист от Нова демокрация и днешен лидер на партия „Драси” Стефанос Манос. Интересното в неговия случай е, че никой от читателите на гръцката версия на GRReporter не го е посочил като омразен политик. Въпреки това вчерашният вот доказа точно обратното, като го остави извън парламента, заедно с всички останали трезвомислещи политически сили.

Благодарим на всички за участието и очакваме отговорите ви в новата ни анкета: Какво ще се случи в Гърция след изборите?

Категории: ОбществоПолитика анкета най-мразеният гръцки политик Папандреу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus