Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Банков обир с една жертва на остров Парос

10 Август 2012 / 09:08:30  GRReporter
1928 прочитания

Четирима въоръжени мъже обраха тази сутрин клон на банка на кикладския остров Парос и оставиха след себе си един труп. Инцидентът станал в град Науса в 8,20 часа. Вестник Вима съобщава, че клонът е на Земеделската банка, вестник Катимерини, че е на Eurobank, а вестник Етнос - че е на Алфа. В последствие стана ясно, че банковият клон е на Алфа банк.

Злодеите били въоръжени с калашници и откраднали 45 хиляди евро. На излизане от банката на пътя им се изпречил случайно минаващо такси. Щофьорът разбрал, че става дума за обирджии и се опитал да им попречи, но престъпниците не се поколебали и го застреляли от упор в главата. Мъжът издъхнал на място, свидетелстват очевидци, които също опитали да подгонят обирджиите, но без успех. Жертвата е 53-годишният Димитрис Михас, който е женен за малката дъщеря на певицата Вики Мосхолиу.

Малко след инцидента полицията откри колата, с която са пътували злодеите. Тя била опожарена и оставена на заливче около Науса, точно срещу друг кикладски остров - Наксос. Полицията смята, че престъпниците веднага са напуснали Парос и с ферибот са отишли на Наксос. В официалното съобщение на гръцката полиция се казва, че специализиран екип от Службата за сигурност в областта Атика е командирован в островите Парос и Наксос за бързото залавяне на злосторниците. Спецполицаите разполагат с хеликоптер, военни катери и обучени кучета и ще останат на Кикладите докато неутрализират престъпната банда. От полицията умоляват гражданите, които могат да дадат дори и минимална информация по случая да се обадят на телефон 210-6411111.

Органите на реда разследват вероятната връзка на днешния кървав обир с обира на клон на Алфа банк на остров Спецес на 16 юли. Тогава трима въоръжени мъже и една жена ограбиха банката и избягаха с моторна лодка, която след това подпалиха.
    Очаквайте подробности.

Категории: банков обир една жертва Парос Наксос Земеделска банка Кикладски острови
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus