Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Банда източвала банкови сметки на мъртъвци

15 Октомври 2014 / 11:10:21  GRReporter
843 прочитания

Ветеранът футболист на „Панилиакос“ Тодорис Армилагос, 66-годишният баща на осъден за убийство полицай, 47-годишна жена – нотариус и още един 42-годишен мъж, обявен за издирване, са основните членове на престъпна група, извършила измами и фалшификации източвайки банкови сметки на починали хора.

Както става ясно от разследване на отдела за имуществени права към полицията в Атика, извършителите са фалшифицирали различни документи (удостоверения, пълномощни и др.) на починали хора, притежавали приживе банкови сметки с големи парични суми, с цел да ги източат.

Задържаният е бил съотборник на Предраг Джорджевич и Стелиос Янакопулос в „Панилиакос“

По-конкретно, след разследването по подаден сигнал е установено, че на 25 септември един от задържаните, на 66 години, придружаван от 42-годишния си съучастник, е отишъл в банков клон и представяйки фалшифицирано пълномощно на двама души, починали през юли 2014, се опитал да изтегли 160 000 евро от банкова сметка, принадлежала на двамата „упълномощители“.

На 7 октомври на обяд същото лице отишло отново в банковия клон и получило чек за 50 000 евро. След извършването на операцията той бил задържан, а малко по-късно бил задържан и 42-годишният мъж, който чакал пред банката, както и 47-годишната жена-нотариус.

У задържаните, както и при обиск в дома на 42-годишния, били открити и конфискувани чек за 50 000 евро и договор за покупко-продажба на недвижим имот на стойност 70 000 евро със съмнителна автентичност.

На 47-годишната жена са наложени ограничителни условия – подписка в полицейския участък на площад Синтагма, за подобни престъпления (фалшиво уверение и подправяне на документи с нанасяне на щети за над 120 000 евро), докато срещу 42-годишния е имало издадена заповед за арест за измама.

Задържаните са изпратени пред прокурора в Атина, заедно с образуваната срещу тях съдебна преписка за организиране и участие в престъпна група, измама и пряко съучастие в нея, фалшифициране на документи и нарушаване на законите за защита на личните данни и за подаването на клетвена декларация.

 

 

 

Категории: престъпна група източване на банкови сметки Панилиакос ветеран
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus