Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина се готви за сняг

07 Януари 2013 / 13:01:54  GRReporter
1074 прочитания

    Облаци и силни ветрове нахлуват от север и постепенно се разпростират над  цялата страна. Тази сутрин температурата в Атина падна под нулата, а вятърът във вечерните часове ще достигне до 7-8 бофора. Метеоролозите очакват снежна покривка в цялата страна, дори и в столицата Атина. От атинската община обещаха, че ще осигурят специални помещения за бездомните за най-студените нощи.
    От пътната полиция съобщиха, че в много райони на страната движението е възможно само с вериги - във Флорина, Кастория, Амфиса, Превеза, а ски центърът в Каймакчалан е затворен пораги големия сняг. В околностите на Атина снегът затвори пътища в планината Парнита.
    54-годишен планинар е в неизвестност в подножието на връх Флабуро край град Козани. В неделя след обяд мъжът се обадил от мобилния си телефон на свой приятел и му казал, че се изгубил от групата, с която излязал в планината и че не се ориентира къде се намира. След това обаче паднала батерията на телефона му и връзката с него била преустановена.

От Гражданска защита предупреждават гражданите да следят внимателно прогнозата за времето по медиите и да не предприемат пътувания, ако това не е крайно наложително. Ако се налага да пътуват, да се съобразяват със суветите на пътната полиция, а най-добре да използват услугите на обществения транспорт.

Категории: Атина сняг лошо време изчезнал планинар вериги облаци вятър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus