Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина е най-евтината и популярна европейска столица

08 Април 2014 / 16:04:25  GRReporter
1336 прочитания

Гръцката столица е любима туристическа дестинация не само през лятото, но и по време на великденската ваканция, показват резултатите от резервациите в туристическата платформа trivago.gr. Според данните посетители от цяла Европа я поставят на първо място сред предпочитаните си дестинации около пролетния празник. Това, което прави Атина още по-привлекателна са по-ниските в сравнение с останалите европейски столици цени на нощувките. По този показател тя се нарежда на първо място с цена на нощувка от 80 евро, следвана от Берлин с цена от 94 евро.

Втората най-популярна в Гърция дестинация е островът на рицарите – Родос. По време на великденските празници средната цена на нощувките там е 61 евро за двойна стая. Най-изгодната оферта за конкретния период обаче е в град Хания на остров Крит, където средната цена на нощувка е 58 евро.

снимка: tlife.gr

Миналата година Атина отново е била начело на сред предпочитанията на чуждестранните туристи през същия период със средна цена за нощувка  е била 79 евро. На второ място е бил отново остров Родос с цена от 60 евро и на трето място Солун със 79 евро за двойна стая. Въпреки че през 2013 остров Кос е бил на четвърто място сред предпочитаните дестинации, тази година той не се намира сред 10-те най-популярни.

След като вчера представи любимите дестинации на българите около Великден, днес GRReporter показва къде се очаква да го отпразнуват гърците. Според данните на  trivago.gr те стягат куфари и се готвят да заминат към други европейски столици. На първо място в предпочитанията им е Рим, където средната цена за нощувка е около 168 евро. На второ място се нарежда Париж с цена от 177 евро, на трето – Лондон и на четвърто -Истанбул. Първата гръцка дестинация, към която проявяват интерес гръцките туристи е едва на шесто място в класацията. Това е особено популярният около Великден остров Корфу, където средната цена на нощувка по това време на годината е 104 евро.

За разлика от тази година, през 2013 гърците също са предпочели местни дестинации за великденската си почивка. На първо място в предпочитанията им е била Атина, а на второ – Фира на остров Санторини. Изненадващо от списъка на любимите великденски дестинации липсва остров Корфу.

Според анализаторите на данните предпочитанията на гърците са коренно различни от тези на чуждестранните туристи и година след година не са изключени и резки промени сред любимите им места за почивка около Великден.

Категории: Икономика туризъм Атина Великден цени нощувки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus