Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Athens Xclusive Designers Week представя колекции за сезона есен-зима 2010-11година

21 Март 2010 / 06:03:35  Емануела Карастоянова
1973 прочитания

Емануела Карастоянова

Момичета с рокли по тялото и чела оцветени в сиво. Жени с прически от средновековието и рoкли вдъхновени от  герои от филмите. Това не е друго, а подиумът на Athens Xclusive Designers Week – най-голямото  събитие в областта на модата в Гърция.  Тази година седмицата на модата в Атина започна на 20/03 и ще трае до 23/03 включително, а колекцията която представя е за сезона есен-зима 2010-11 година. Участват дизайнерите Антоноглу & Иванова, Лито Константину, Димитрис Параскевопулос, Евелина Литина, Христина Скарпели, Анна Бекири, Рита Аттала, Марит и Франсоа Жирбауд, Барбара Буи, Ромина Караманеа, Мелина Писпа, Вики Кулиану, Адам Джоунс, Ангелос Френтзос и други.

Първият ден от модната фиеста  започна с представенето на колекциите на дизайнерите  Милтос,  Елена  Павлу, Стелиос Кудунанис и Йоанис Гуя.  Близо до подиума беше и   www.grreporter.info. Сред  показаните на сцената колекции  най-впечатляващи бяха тези  на Милтос и  Two In A Gondola на Елена Павлу.  Моделите на Милтос предизвикаха жив интерес сред публиката, която определено се впечатли от идеята на гърка за съвременната жена. В неговите очи тя е висока и стройна, облечена в рееща се рокля от материя наподобяваща коприна. Стила, в който той я проектира е класически елегантен, с подчертана женска линия и с нотка фантазия от висока класа. По кройка и десен роклите му неведнъж напомнят  одеждите на древногръцка богиня. В противовес на всички очаквания обаче прическите  на моделите, които дизайнерът представи на модния подиум бяха смесица от космически хаос и коса на средновековен владетел.  Именно те, с величието и пищността си бяха и акцент в колекцията. Фурор на залата предизвика също рокля покрита с дълга, черна  пелерина, която за мог пренесе публиката във филма Батман.

Дизайнерът Милтос е роден в Атина и първият му контакт с модата е работата му като мениджър в известна фирма за сребърни облекла. Своята модна къща той отваря преди 17 години като студент във  Veloudakis Fashion School. В момента студиото на дизайнера се намира в Колонаки.  Там той  създава колекции pret-a-porter и haute couture, а също и уникални модели на сватбени рокли.

Минималистична, но също така с нотка космическа фантазия бе колекцията на Two In A Gondola на Елена Павлу. Дизайнерката с произход от Кипър показа уникалната си представа за света, такъв какъвто го вижда и чувства  – многопластов,  с mix от култури. Елена е завършила Мода (haute couture) в Рим, а вдъхновението в момента за нея идва именно от  смесването на елементи на haute couture с prêt-a-porter. Колекцията Two In A Gondola  символизира двете лица на характера на дизайнерката. Кипърката впечатли публиката с изчистените линии на моделите, с късите, тясни поли и рокли, с прибраните коси на манекените и  цялостната динамика, която колекцията излъчва.  Акцент в нея бяха сивите петна, изразително нарисувани по челата на манекените, които придадоха на шоуто привкус на загадка...

 

За контакти:  Тел. 210 92 22 013-4

                          (Леоф. Сингру 103-105)

Категории: athens xclusive designers week АтинаАктуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus