Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Атентат срещу офиса на Microsoft в Атина

27 Юни 2012 / 06:06:08  GRReporter
1092 прочитания

    Около 3,45 часа тази нощ трима неизвестни лица с качулки на главите влезли с микробус в двора на офиса на компанията Microsoft в атинското предградие Маруси. След като обезвредили охранителите на сградата, те стреляли по микробуса, който бил напълнен с бидони бензин лесновъзпламеними материали и избухнал. Извършителите успели да избягат. В последствие властите установили, че микробусът е краден.
    Атинският офис на Microsoft се намира на бул. Кифизия 216. На мястото на инцидента веднага пристигнали три коли и девет души екип от Противопожарната охрана, за да потушат пламъците.

Разследването на случая е поето от отдела за борба с тероризма на гръцката. Остатъците от изгорелия микробус са откарани в специалните лаборатории за изследване. Служители на отдела са на мястото на инцидента и събират и друг следствен материал. 
    Все още никоя организация не е поела отговорността за атентата. Многонационалните компании и чуждестранните банки са чест обект на нападения от страна на гръцките терористични организации. Въпреки минималните щети - опожарения вход на сградата и слаби щети в офисите на първия етаж, службата за борба с тероризма оценява инцидента като изключително сериозен.

Категории: Microsoft офис в Атина атентат взривен автобус полицейско разследване тероризъмКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus