Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арестуваха трима души за убийството на Анди Хадзикостис

15 Януари 2010 / 12:01:27  GRReporter
1563 прочитания

Трима души бяха арестувани с обвинение за убийството на Анди Хадзикостис в Кипър. Полицията счита, че те са извършили престъплението, изпълнявайки „мокра поръчка”, т.е. в случая съществува и морален виновник, който е друг.

Според вестник „Та Неа” доказателствата срещу тях са събрани след прослушване на телефонни разговори от 17 телефонни номера, които са притежание на пет лица. Забраната за подслушване на телефоните от полицията е премахната със съдебна заповед за конкретния случай, за да може да се стигне до извършителите. Сред подслушаните телефони са и тези на самата жертва.

Тримата заподозрени се счита, че са извършили престъплението. Двама са се движили на мотоциклета, който е бил видян и записан от камерите за сигурност на местопрестъплението като единипт от тях е стрелял по Анди Хадзикостис. Третият заподозрян явно е мозъкът на акцията, който е следял движенията на жертвата и е предупредил двамата извършители.

На разпита тримата заподозрени са заявили, че имат алиби. Полицията се надява, че след като чуе телефонните разговори тяхното алиби ще пропадне. Освен това полицаите са убедени, че зад тримата извършители се крият моралните виновници, т.е. че тримата задържани са изпълнители на мокра поръчка.

Медийният бос Анди Хадзикостис беше убит в понеделник вечерта пред дома си. До момента основната версия по която работи кипърската полиция е, че става дума за финансови противоречия като мотив за убийството. Властите не изключват изцяло и версията престъплението да извършено по политически причини, въпреки че Анди Хадзикостис се е занимавал с мениджмънта на медийния холдинг, а не с политическата му ориентировка.

 

 

Категории: Криминална хроника Кипър
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus