Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Антитерористите обявиха за издирване двама от „Конспирацията на огнените ядра“

18 Февруари 2013 / 18:02:54  GRReporter
1077 прочитания

Акция в домовете на двама младежи, за които се предполага, че са участвали във въоръжените банкови грабежи във Велвендо и Филотас провеждат през последните часове гръцките антитерористи.

В петък срещу заподозрените, на възраст 22 и 23 години бяха издадени заповеди за арест. Според източници съществуват улики за тяхно участие и в бомбения атентат в търговския център „The Athens mall” преди месец. В заповедите за арест се посочва, че двамата са обвинени за участие и съпричастност към терористичната организация „Конспирация на огнените ядра”, както и за съучастие в грабежа на клона на Земеделска банка в село Филотас до Флорина.

И двамата са студенти. Единият в университета в Пирея, а другият – в Химическия факултет на Политехническия университет в Атина. Според полицията единият е „син на много активен синдикалист, който преди няколко години бе станал обект на побой от страна на членове на отрядите за борба с масовите безредици”. Както посочва високопоставен представител на министерството за защита на гражданите другият е „син на военен офицер от запаса от региона на Ламия. И двамата са студенти в университети в област Атика и са се присъединили към анархистките среди през последните две години”.

От полицията издирват както тях, така и още двама заподозрени: мъж и жена, които са присъствали на опита за обир във Велвендо. Властите изразяват опасенията си, че групата може да готви ново въоръжено нападение.

В късния следобед гръцката полиция оповести данните от личните карти  и представи снимки на двамата издирвани по заповед на прокуратурата на атинския Апелативен съд. Става дума за Фивос Харисис – Пулос, роден през 1990 в Атина и Анаргирос Далиос , роден през 1991 също в Атина.

 

Властите подчертават, че „разкриването на самоличността и показването на снимките е необходимо, за да бъдат открити и заловени“. Те приканват гражданите, които имат някаква информация за двамата да се обадят на телефоните 170, 1014 и 1964 или да изпратят електронно съобщение до Службата за борба със специалните насилствени престъпления, като гарантират тяхната анонимност и секретността на разговора.

Категории: Криминална хроника Конспирация на огнените ядра антитерористи заповеди за арест
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus