Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Антитерористи забъркани в убийство и иманярство

25 Юли 2012 / 15:07:10  GRReporter
2004 прочитания

Двама полицаи от отдела за борба с тероризма се оказаха забъркани в престъпна иманярска група от Нафплио, а имената им се свързват пряко с наскоро убития бизнесмен Георгиос Коцакис. 45-годишен полицай от антитерористичния отряд в провинциалния град, заедно с 25-годишната си колежка са предполагаеми съучастници в иманярската група на Коцакис. Основната дейност на предприемача, който бе убит на 12 юли тази година е била свързана с управлението на нощни заведения и ресторанти. В него са били изстреляни четири куршума в собствения му дом – един във врата, два в главата и един в лакътя. Според доклада на патолога смъртта е била внезапна, а оръжието използвано за извършване на престъплението е пистолет “Скорпион”.

Двамата полицаи привлякоха вниманието на разследването след като в служебната им кола, с която често осъществяват работни пътувания из Гърция са открити металодетектори и други иманярски съоръжения. Вместо антитерористите да преследват и обезопасяват престъпни организации, които заплашват националната сигурност, са  обикаляли страната с цел да търсят неоткрити още археологични съкровища, които пласирали на черния пазар. Същите двама полицаи са и основни свидетели в разследването на убийството на бизнесмена Георгиос Коцакис, с който се предполага, че са си сътрудничели в пласирането на скъпите антични открития. Те са били членове на отдела на антитерористите, които държат пряка връзка с посолството на САЩ, съобщава Вима. Главният заподозрян като извършител на престъплението е техен съучастник, чиято идентичност все още не е оповестена. Теорията, която развиват гръцките медии за случая е, че най-вероятно става дума за спречкване как ще се разпредели печалбата от черната търговия на антиките, което е довело до фаталния край за Коцакис.

Категории: Криминална хроника убийство иманярство антики Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus