Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Андонис Самарас започва да търси съмишленици за нов кабинет

07 Май 2012 / 14:05:11  GRReporter
799 прочитания

Лидерът на либералната Нова Демокрация Андонис Самарас започва поредицата от срещи с ръководителите на евро-ориентираните политически партии, които са избрани в новия гръцки парламент, за да сформира коалиционно правителство. Той посети за кратко президентът Карлос Папуляс, както част от протокола и сега предстои да се срещне с лидерите на СИРИЗА в 16:00 часа, на ПАСОК в 17:00 часа и с Фотис Кувелис в 18:30 часа. Ръководителят на “Независимите гърци” Панос Каменос отказа да подкрепи Самарас и няма да се срещне с него. Главната секретарка на гръцката комунистическа партия ККЕ Алека Папарига също няма да се срещне със Самарас, но не защото е отказала диалог, а защото не й бе отправена покана. Предизборната платформа на ККЕ включваше излизане на Гърция от Европейския съюз, еврозоната и НАТО, което обезсмисля опитите да се достигне консенсус с тях.

Премиерът на временното правителство на Гърция Лукас Пападимос също се срещна с президента на републиката малко преди посещението на Самарас. Пападимос заяви, че е от първа необходимост да се гарантира стабилността на страната и да се довърши започнатото с оздравителната програма на Меморандума за финансова помощ. Пападимос подчерта, че в противен случай усилията, които народа е положил до момента могат да останат неоправдани. Като напускащ поста премиер Пападимос се срещна за заключителна среща с президента на републиката Карлос Папуляс. 

Категории: Политика Избори Гърция правителство Андонис Самарас премиер коалиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus