Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти окупираха радио Флаш

10 Януари 2012 / 13:01:34  GRReporter
959 прочитания

Около 10 часа тази сутрин група анархисти окупираха сградата на радио Флаш, която се намира на централния атински булевард Кифизия в района на предградието Маруси. Окупаторите спряха в ефир предаването на журналиста Никос Евангелатос, чийто гост в 10,10 часа трябваше да бъде депутатът от Нова демокрация Кириакос Мицотакис. “Окупация на студиото на Флаш от приятели на Революционна борба, които четат манифест... Не сме наред”, гласеше съобщението в Туитър на Кириакос Мицотакис, изпратено в момента на инцидента.
    Младежите взели микрофоните и започнали да четат в ефир позив на терористичната организация Революционна борба и да призовават да бъдат освободени другарите им, които в момента излежават присъди в затвора в Коридалос. Революционна борба е организацията, която през януари 2007 година изстреля ракета срещу сградата на Американското посослство в Атина.
    Малко по-късно сградата на Флаш обградиха два автобуса спецполицаи от частите за борба с масовите безредици. Целият инцидент завърши около 11,30 часа, когато радио Флаш възстанови нормалната си програма. В следващото предаване на радиото говори и един от окупаторите, този път като “гост”.

Категории: радио Флаш анархисти Кириакос Мицотакис Революционна борба терористи Никос Евангелатос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus