Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Анархисти нападнаха атинския кмет

05 Януари 2013 / 10:01:02  GRReporter
1003 прочитания

 В петък следобед група младежи нападна кмета на Атина Георгиос Каминис, който заедно със съпругата си и двете си малки деца посети представлението „Коледна история” в Технополи в Гази.  Каминис се осведомил за откриването на новия Музей на промишлеността на Атина на 27 януари и малко преди да си тръгне около 15 младежи го нападат пред децата му.

 Говорейки пред телевизионния канал „Мега” за случката кметът заяви, че ще защитава законността във всички посоки. „Няма да се подчиня на никакви заплахи. Нека ме замерят с кисели млека, нека ме хулят- няма да се крия” каза Каминис. Той допълни, че хората, които са го нападнали са го ругали, наричайки го доносник на вътрешния министър Никос Дендиас и са го заплашили, че няма да може да се движи свободно. Според кмета залогът е много голям – демократичната законност и конституцията  и той няма да се крие, а ще излиза лично и ще се бори. В петък сутринта Каминис каза пред радио „Атина 9,84”, че хората трябва да си „възвърнат” обществените пространства.

 От ПАСОК осъдиха нападението срещу кмета на Атина и семейството му. В изявление на партията се казва, че подобни действия минират демокрацията, която е толкова необходима на страната в този период  и всички политически и обществени сили трябва заедно да осъдят това насилие.

 От своя страна от Атинската община заявиха, че нападението над Георгиос Каминис  в момент, когато заедно със семейството си е посетил центъра „Технополи” е абсолютно неприемливо. В своите изявления в медиите кметът на Атина подчерта, че приема всеки протест в рамките на свободния демократичен диалог, но не и подобен вид заплахи в присъствието на малки деца. Той каза още, че тези действия не го плашат и че ще продължи да изпълнява задълженията си без страх, съобразявайки се единствено с интересите на жителите на Атина.

 

Категории: Георгиос Каминис Атина нападение анархисти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus