Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Алексис Ципрас плаща 6 600 евро на година за детската градина на сина си

25 Октомври 2013 / 18:10:51  GRReporter
2285 прочитания

Лидерът на основната опозиционна партия в Гърция Алексис Ципрас е записал детето си в една от най-скъпите частни детски градини, съобщи гръцкият всекидневник Катимерини. В противоречие с  партийната линия на СИРИЗА срещу частното образование, за детето си той е избрал детска градина, която му струва по 6 600 евро на година. В статията си журналистът Константинос Зулас коментира, че ако Ципрас реши да изпрати в нея и по-малкия си син, тогава ще трябва да плаща над 1 000 евро на месец само за предучилищното им образование.

Детската градина се намира в историческия център на Атина, в квартал Плака и подножието на Акропола. Според източници обучението на децата в нея се извършва на най-професионално ниво в приятна и семейна обстановка.

Това поведение на Алексис Ципрас поражда много въпроси, коментира журналистът. Колко убедително може да звучи позицията на СИРИЗА срещу учредяването на частни университети в Гърция, когато той сам е избрал точно тази скъпа и частна детска градина за сина си? Дали той смята, че оформянето на характера на едно дете е по-малко решаващо в предучилищна възраст и затова го е поверил на частна детска градина, отколкото същинското училище? И от момента, в който той твърди, че „евентуалното учредяване на частни университети ще бъде надгробният камък на държавните”, защо в случая с детските градини частната не е „надгробен камък” за държавните такива?

Потенциален отговор от негова страна, че предвид високата депутатска заплата, която получава не би могъл да изпрати детето си в държавна детска градина не би бил убедителен. Защото в парламента функционира държавна детска градина, направена с пари на данъкоплатците, която обаче Алексис Ципрас не предпочете. Освен това обучението в детските ясли, което следва неговият син дори не е част от задължителната програма. Следователно изборът на конкретната детска градина е поредното от очевидните противоречия на ръководеното от него политическо пространство.

Категории: Политика СИРИЗА Алексис Ципрас частна детска градина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus