Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Адвокатите не работят, за да не ги облагат с данък добавена стойност

23 Март 2010 / 10:03:15  GRReporter
2232 прочитания

Тридневна стачка, която започва от днес обявиха адвокатите в отговор на намерението на правителството да обложи с данък добавена стойност правните услуги. В същото време съдебните служители също отказват да работят в знак на протест днес между 10:00 и 12:00 ч.

Адвокатските съюзи в страната ще решат впоследствие дали да продължат протестните действия. Според техните представители облагането на услугите им с данък добавена стойност ще се отрази единствено върху джоба на гражданите, което ще затрудни още повече достъпа им до правосъдието. От своя страна адвокатите твърдят, че данъчните мерки се вземат в рамките на комуникационна стратегия от страна на правителството, тъй като на практика те няма да бъдат обложени с ДДС, а косвено гражданите, които искат правни съвети ще се наложи да плащат допълнително 21% за тези услуги.

В дните, когато стачкуват адвокатите, ще се включат и съдебните служители, което ще парализира работата в съдилищата и ще забави разглеждането на хиляди случаи.

В същото време продължават протестите си болничните лекари, които искат веднага да им се изплатят изработените нощни смени, почивни дни и празници. Освен това тричасова стачка обявиха и служителите на междуградските железници между 12:00 и 15:00 ч. днес, което ще доведе до спиране на редовните влакове в тези часове.

Служителите в държавния сектор по призив на техния синдикат ще се съберат на протестна демонстрация в 18:00 ч. на бул. Панепистимиу пред сградата на университета, за да изразят също гнева си от мерките на правителството. Главният лозунг, под който ще се проведе протеста е „няма ние да платим кризата”.

 

Категории: АктуалноОбщество адвокати стачка синдикати икономически мерки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus