Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

84 на сто от недвижимите имоти в Гърция се заплащат в брой

30 Май 2014 / 12:05:03  GRReporter
863 прочитания

Според изследване на Асоциацията на брокерите на недвижими имоти в Гърция през първите 4 месеца на 2014 огромната част от сключените сделки за покупко-продажба на недвижени имоти са били изплатени изцяло в брой. Това означава, че банките са почти изцяло изолирани от пазара на недвижими имоти, а условията на жилищните им заеми абсолютно непривлекателни за клиентите. Изследването показва, че купувачите най-често са гърци, семейни, на възраст между 30 и 50 години и с университетско образование.
    28 на сто от купувачите са чужденци, от тях половината са от страните в Европейския съюз. В южното Егейско море гражданите на Евросъюза са единствените купувачи, като повечето от тях, 63 на сто, са купили икономични имоти под 100 000 евро, а само 11 на сто са предпочели луксозни вили. Цените на имотите са паднали с 31-34 на сто в сравнение с 2009.
    Според гръцките брокери в следващите 5 години банките ще се съвземат и ще се върнат на пазара на недвижимите имоти, най-вече заради ипотеките на жилищните заеми, с които се финансираха надутите цени на жилищата преди кризата.

 

Категории: жилища недвижими имоти заплащане в брой брокери граждани на Европейския съюз жилишни заеми
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus