Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

81,6 милиона евро е цената на спокойствието на пристанище Пирея

18 Декември 2009 / 09:12:45  GRReporter
1974 прочитания

Цената на спокойствието на пристанище Пирея е на стойност 81,6 милиона евро. Това е сумата, която ще се изплати на 309 пристанищни служители, които доброволно ще напуснат и на над 100, които ще излязат преждевременно в пенсия. След края на преговорите между  управителния съвет на пристанището в Пирея и синдикатите  се стигна до споразумение, което да удовлетворява и двете страни.
    Резултатът е, че всеки служител, който ще се възползва от възможността за преждевременно пенсиониране с обезщетение, ще има право на пет хиляди евро безвъзмездно и допълнително още пет хиляди евро за всяка година от предварителното пенсиониране, като стойността на обезщетението не може да надвишава 25 хиляди евро. Георгиос Анамеритис, председателят на управителния съвет на пристанището в Пирея заяви, че до момента никой от служителите не е изявил желание доброволно да напусне работата си и поради тази причина срокът за подаване на молби е увеличен до края на февруари 2010 година.
    Ползата за пристанището в Пирея от това споразумение със синдикатите ще е в размер на 11 милиона евро, които след  изплатените обезщетения в дългосрочен план ще бъдат спестени от заплати и бонуси. Целта е да даде сигурност на пристанищните служители, че след пълното изтегляне на държавата в лицето на управителния съвет на пристанище Пирея от платформа 2 и предаването й на концесионера СЕП, те ще бъдат финансово обезпечени. Разходите по „помиряването” ще бъдат поети от държавното дружество на пристанището, след като министърът на заетостта и социалното осигуряване Андреас  Ловердос  заяви пред журналисти, че социално – осигурителните каси няма възможност да покрият никакви извънредни разходи.

Категории: Пирея пристанище доброволно напускане компенсации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus