Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2500 полицаи ще охраняват тържествата за националния празник на Гърция

19 Март 2014 / 11:03:53  GRReporter
939 прочитания

Над 2 500 полицаи ще вземат участие в мерките за осигуряване на обществения ред на Главна дирекция „Полиция“ по време на военния парад и ученическото шествие следващия понеделник и вторник в центъра на Атина по случай националния празник на Гърция.

Висш офицер заяви вчера, че планът на полицията ще бъде подобен на онзи, приложен миналата година.

Той предвижда между другото създаването на «мъртва» зона в радиус от няколко десетки метра от трибуната на официалните лица пред Паметника на незнайния воин, а по-конкретно във вторник (когато ще се проведе военният парад) достъпът до горната част на централния площад Синтагма ще се разрешава само след показването на специална покана-пропуск. Порпуските (около 800) ще бъдат раздадени от Областна управа – Атика.

Планът на Главна дирекция „Полиция“ предвижда по дължината на маршрута на парада да бъде разположен кордон от около 2 500 униформени, без в този брой да са включени силите за борба с безредиците, които ще бъдат в режим на повишена готовност в случай на евентуални инциденти.

Освен това, според информация на синдикатите на полицейските служители, за двата дни – 24 и 25 март – са отменени всички отпуски и почивни дни на униформените, и е дадена заповед всички полицейски сили в област Атика да бъдат в режим на повишена готовност.

По-голямо „главоболие“ за полицията предизвиква призивът на Федерацията на служителите в средното образование към местните съюзи на преподавателите да организират протестни действия в дните на ученическите шествия по случай Националния празник на страната 25 март. Според източници, планират се митинги, протести с плакати и др.

Във всеки случай офицери от Главна дирекция „Полиция“ подчертават, че «няма да бъде позволено на никого да попречи на гладкото протичане на предвидените чествания».

Очаква се на много места в центъра на Атина да има ограничения в движението на моторни превозни средства, както и да бъде спряно метрото на площад Синтагма.

 

 

Категории: полицейски сили национален празник военен парад ученическо шествие
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus