Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

20-годишен студент намерен мъртъв след извращения в училището

15 Март 2015 / 16:03:27  GRReporter
2595 прочитания

Издирването на 20-годишния Вангелис Якумакис, който изчезна на 6 февруари, завърши с възможно най-лошия резултат: момчето беше открито мъртво. Чичото на студента потвърди за телевизия Мега, че тялото, което беше открито днес сутринта, е на племенника му.

Тялото беше открито в напреднал стадий на разлагане в блатиста зона, близо до спортно игрище, недалеч от езерото Памвотида и от Училището по млечна промишленост в Йоанина, където е учил младежът от Ретимно, Крит.

Вангелис Якумакис изчезна на 6 февруари. Последва безрезултатно издирване. До днес, когато тялото му е открито от жител на района, който незабавно е уведомил полицията. На мястото пристига и чичото на младежа, Георгиос Вивиедакис, който го е разпознал. Съдебният лекар на университетската болница в Янина трябва да даде отговор на въпроса дали смъртта му е в резултат на самоубийство или на престъпление. Според източниците, на мястото е открит и нож.

Според информациите Якумакис е бил жертва на психически и физически тормоз в училището. Подробностите за това са шокиращи. Негови мъчители са били студенти от острова на младежа – Крит. Разследва се доколко тормозът има връзка с изчезването му и смъртта му.

Показателен е случаят, когато Вангелис си поръчал кафе в заведение, а студентите от Крит, за да го подразнят, първо го скрили, а след това му излели на главата чаша вода пред всички. Въпреки всичко това, Вангелис останал в компанията им.

Полицията смята, че информациите за тормоза трябва да се разглеждат предпазливо, защото някои от тях се потвърждават, докато други са противоречиви.

Според данните, с които разследващите разполагат  от показанията на състудентите на Якумакис, на преподаватели, роднини и други лица, става ясно че младежът е страдал от издевателства от казармен вид, но самият той е отказвал да говори за тях. Едно от мъченията е представлявало последователни шамари по врата. Студентите от Крит, които са тормозили Вангелис Якумакис, заявили, че просто са го закачали, а не е било издевателство.

20-годишното момче е продължило да се движи с тази компания, без никой да го принуждава за това, както свидетелстват състудентите му. Според тях случаите на тормоз са били главно през миналата учебна година,  а при някои от тях той е бил тормозен само с думи.

Докладът за издевателствата над 20-годишното момче е в ръцете на прокурора. През следващите дни, след уволнението на директора на училището, се очаква да се свика Съветът на преподавателите, който да наложи санкции срещу студентите, участващи в тормоза.

Категории: Вангелис Якумакис психически и физически тормоз Йоанина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus