Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

11-годишно българче изнасилено и убито от албанец

24 Август 2010 / 05:08:42  GRReporter
2282 прочитания

Още в неделя снимката на 11-годишното кестеняво момиче, облечено в бяла жилетка обиколи цяла Гърция. След като родителите уведомили полицията за изчезването й, в страната се задейства системата за издирване на деца Amber Alert. Всички гръцки телевизии излъчваха информация за изчезналата 11-годишна Рени, чиято фамилия и националност в началото не се съобщаваха. Светлинните табла на големите магистрали в страната също сигнализираха за издирването на детето. В същото време в село Елеохори на полуостров Пелопонес полицейското разследване набира ход. Докато следователите разпитват хората, които за последен път са видели Рени попадат на 41-годишния албанец Яни Мало Меркай, сам той баща на 17-годишен син, в чиито показания полицаите виждат противоречия.
    При по-подробен разпит мъжът си признал, че около 1 часа и 20 минути след полунощ във фаталната съботна вечер Рени играела със съученици в центъра на селото, когато той я качил в колата си с обещанието да я закара до дома й. Вместо у тях той откарал 11-годишното момиче на нива на около 7 километра от селото, където го изнасилил многократно. Когато осъзнал какво е извършил, албанецът се паникьосал и хвърлил момичето в 10-метров кладенец, където то издъхнало. След това убиецът сам се включил в издирването на детето заедно със съселяните си, докато полицията не се усъмнила и го арестувала.
    Албанецът направил пълни самопризнания, а след това сам отвел полицаите до кладенеца, където бил открит трупът на момичето. Резултатите от съдебно-медицинската експертиза, която ще се извърши в Атина ще докажат и точната причина за смъртта на детето. Срещу 41-годишния албанец, който от 10 години живее със семейството си в Гърция е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. В издирването на детето полицията е използвала и специално обучени кучета, а експертна помощ са оказали и социолози и психолози от специализираната в издирването на изчезнали гръцка фондция “Усмивката на детето”.  
    Без да е водеща, новината за убийството на 11-годишната Рени Трайкова, която от октомври 2009 живее с родителите си в пелопонеското село Елеохори присъства в повечето гръцки медии. В първоначалните информации някои от тях твърдяха, че убиецът е българин. Вестник “Етнос” акцентира върху шока, който убийството на детето предизвикало сред жителите на Елеохори. Вестник “Катимерини” съобщава, че убиецът ще даде показания пред районния прокурор в централния град на полуостров Пелопонес - Триполи.

Категории: Рени Трайкова убийствоКриминална хроникаБългари в Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus