Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В Атина започна Eдинадесетата световна среща на българските медии

05 Ноември 2015 / 15:11:01  Иван Петков
997 прочитания

Световните срещи на българските медии са професионален форум, чиято цел е да изгради и поддържа мрежа от контакти и взаимоотношения между български журналисти, работещи у нас и в чужбина. Единадесетата световна среща на българските медии беше открита по традиция от генералният директор на БТА Максим Минчев, който приветства участниците в срещата, журналисти от 21 български медии от 3 континента.

Поздравления  към журналистите отправи и Полина Карастоянова, председател на парламентарната комисия по култура и медии, която оцени високо стойността на форума, организиран от Българската телеграфна агенция и Асоциацията на българските медии по света.

Приветствено слово отправи и посланикът на Република България в Гърция Емилия Кралева, която поздрави и гръцките домакини на срещата, напълно в духа на мотото, под което се провежда форума - „Диалог между съседи”.

В утрешния ден ще се състои премиерата на  документалния филм на Мария Спасова „Крахът на последната съветска република в Европа”. Директорът на GRReporter, заедно с журналистката и наша колежка Анастасия Белездрова, ще водят модул на темата „Гръцката криза и има ли светлина в тунела”.

Сградата на Атинския университет, в която беше откриването на форума

На медийната среща ще се проведат множество дискусии, в които ще вземат участие Ивайло Калфин, министър на труда и социалната политика, ректори и професори от четири от най-големите български университета, изявени журналисти от българските медии, представители на бизнеса. Очаквайте нашите репортажи за събитието, което продължаваме да следим специално за читателите на GRReporter.info.

Категории: Среща медии откриване Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus