Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Уестсайдска история” чества в Атина 50-годишен юбилей

12 Юни 2008 / 08:06:01  GRReporter
868 прочитания

Половин век от създаването на един от най-известните мюзикъли на ХХ в. се навършва тази година. Юбилеят се отбелязва със световно турне, което включва и Атина и по-конкретно бившия олимпийски център по бадминтон от 10 до 29 септември. Петдесет години след премиерата на Бродуей, „Уестсайдска история” ще бъде поставен под режисурата на Джоуи Макнийли и ще предостави възможност на младото поколение да разкрие една цяла глава от историята на музикалния театър.


Това е една съвременна версия на шекспировата драма „Ромео и Жулиета”, действието във която се развива в Ню Йорк през 50те години на ХХ в. Незабравимите мелодии на Ленард Бърнстейн са наслада за ухото, която не трябва да бъде пропускана. Интересно е да се спомене, че за място в основния състав на постановката, чиято премиера ще се състои през март 2009 г. на Бродуей са минали през прослушване 2500 души. Президентът на продуцентската къща „Адам Пръдъкшънс” Михалис Адам коментира, че за представлението в Атина ще дойдат 90 души, а само оркестърът се състои от 24 музиканти.


Световното турне послучай 50-тата годишнина е единственият спектакъл, който заслужено се нарича „оригинален”, тъй като държи авторските права за целия свят. Тази постановка ще може да бъде видяна в Атина през есента на тази година в бившия олимпийски център по бадминтон. Екипът, който е осъществил идеята за тази постановка се състои от режисьора и хореограф Джоуи Макнийли, Доналд Чен – диригент, Пол Гелис – сценограф, Ренате Шмитцер – костюми. Идеята за спектакъла и за хореографията му е дело на Джером Робинс.


Цената на билетите варира от 15 до 90 евро в зависимост от местата и възрастовата група. Билети могат да бъдат закупени освен на касите на бившия олимпийски център по бадминтон в Атина и на електронния адрес : http://www.ticketnet.gr

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus