Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Спад на чартърните полети до островите в Егейско море

06 Април 2009 / 16:04:21  GRReporter
3309 прочитания

До момента статистиките показват, че чартърните полети по време на туристическия сезон, които са резервирани за тази година са повече от миналата година.  Самолетните компании заявиха, че тази година ще извършат 4% повече извънредни полета.


Увеличението от 4% е процентът, който се получава, когато сравним увеличението на полетите с дестинации Ханя (9%) и Ираклио (4%) на остров Крит, които са от най-важните летища за гръцкия туризъм, както и към градовете Кавала, Превеза, Волос и към остров Керкира (+3%), и намалелите програмирани полети към остров Кос (-13%), Санторини (-2%), Лимнос (-10%), Митилини и Хиос (-4%).


Резултатът, който показват статистическите данни е, че са намалели резервациите за островите в Егейско море, докато за остров Крит няма спад на търсенето. Прогнозата е, че тази година ще се увеличат и туристите по островите на Йонийско море.


Резервациите, които правят самолетните компании са показател не само за движението по аеролиниите, но и за броя на туристите. С чартърни полети в Гърция идват 8 млн. чужди туристи, т.е. около половината от годишния поток.


През 2007 г. са били отчетени 17,5 млн. пристигнали в Гърция чужденци – туристи и имигранти, от които 12 млн. са тези, които са дошли със самолет, 4,3 млн. са влезнали в страната с автомобил и 1 млн. по море.


Със самолет в Гърция са пристигнали 2,5 млн. англичани, 2 млн. германци и 1 млн. италианци. 2 млн. туристи са посетили столицата на остров Крит – Ираклио, 1,4 млн. са предпочели да отидат на остров Родос, 850 000 са прекарали ваканциите си на остров Корфу, 700 000 са посетили Ханя и още толкова остров Кос, а 200 000 са се порадвали на романтичния остров Санторини.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus